paginakop sub adhd

ADHD medicatie

ADHD medicatie

Bij Youz krijg je altijd een behandeling op maat. Niemand is hetzelfde. Onze aanpak en behandeling zijn afgestemd op wat het beste is voor jou, je verdere ontwikkeling en jouw wensen. Soms behandelen we alleen je gedrag, soms krijg je ook ADHD-medicijnen. Je behandelaar bespreekt de behandelaanpak met jou en met je vader en moeder of verzorgers.

ADHD zonder medicijnen

Bij Youz krijg je altijd een behandeling op maat. Voor sommige jongeren is dat een behandeling zonder medicijnen. Dan is de behandeling alleen gericht op het verbeteren van je gedrag. Hoe jouw behandeling eruit ziet wordt bepaald na diverse onderzoeken en gesprekken, ook wel diagnostiek genoemd. Pas na die grondige diagnostiek en wanneer je problemen met ADHD niet op een andere manier op te lossen zijn, kunnen medicijnen tegen ADHD worden voorgeschreven.

ADHD-medicatie kan zeer effectief zijn

Je ADHD kan je in de weg zitten in je dagelijks leven. Je concentratieproblemen, je impulsiviteit en je drukte zorgen voor problemen. Voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Onze behandelaars kunnen, samen met jou, zorgen dat je je weer kunt ontwikkelen. In sommige gevallen kunnen medicijnen heel goed helpen voor kinderen en jongeren. Deze ADHD-medicijnen zorgen ervoor dat de situatie thuis, op school of met je vrienden aanzienlijk verbetert. De behandelaar stelt samen met jou de beste aanpak vast.