paginakop angsstoornis sub

Angststoornis test

Angststoornis test

Als je googelt op ‘angststoornis test’ of ‘angst test’ vind je allerlei tests die je direct kunt invullen om te testen op een angststoornis. Deze testen zijn geen diagnose! Je maakt je door zo'n uitkomst alleen maar meer zorgen. Alleen een behandelaar van een specialistische instelling kan een diagnose stellen. Neem contact op met Youz voor een intakegesprek.

Angst test

Op het internet zijn veel verschillende tests beschikbaar die je online kunt invullen om een indicatie te krijgen of jij overmatig angstig bent. De ene angststoornis test is de andere niet en niet alle tests zijn even betrouwbaar. Sommige tests bestaan uit slechts 5 vragen, anderen hebben wel meer dan twintig vragen. Je mag na het invullen ervan nooit zelf de conclusie trekken dat je wel of juist geen angststoornis hebt.

Het invullen van deze tests kan namelijk niet worden beschouwd als een consult of een behandeling bij een arts. Wij adviseren om de uitkomsten van de online test met je huisarts te bespreken. De huisarts kan je doorverwijzen naar instellingen die professionele diagnostiek en behandeling bieden bij overmatige angst. Met een verwijsbrief die je dan krijgt kan je zelf de aanmelding versturen.

Bij Youz werken professionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van angst bij kinderen en jongeren. Neem gerust contact op voor advies en intake.