Depressie test
Typ in Google of een andere zoekmachine 'depressie test' en je krijgt zo tientallen hits met verschillende tests die je kunt invullen om er achter te komen of je mogelijk een depressie hebt. Maar let op: de uitkomst van die test is géén diagnose. Een diagnose wordt gesteld door een behandelaar van een specialistische instelling, zoals Youz. Via de huisarts kun je je bij Youz aanmelden voor een intake.
Depressie test
Online zijn vele verschillende typen tests beschikbaar die je kunt invullen om een indicatie te krijgen of je misschien een depressie hebt. De tests lopen in omvang en betrouwbaarheid enorm uiteen. Sommige bestaan uit slechts 4 vragen, andere uit meerdere tientallen vragen. De uitkomsten van deze tests kunnen een indicatie zijn, maar zijn absoluut niet 100 procent betrouwbaar en vormen dus géén diagnose.
Het gebruik van deze tests kunnen ook niet worden beschouwd als een consult of een behandeling bij een arts. Ons advies is om de uitkomst van de test met je huisarts te bespreken.
Je huisarts kan je doorverwijzen naar instellingen die professionele diagnostiek en behandeling bieden op het gebied van depressies. Met een verwijsbrief kan je contact opnemen met Youz, klik hier voor online aanmelden.
Vragen depressie test online
De vragen die doorgaans voorkomen in de depressietests: 'Ben je de hele tijd sip?', 'Heb je geen zin meer om iets leuks te doen?', 'Heb je weinig of geen eetlust of ga je juist heel veel eten?', 'Lig je het liefst de hele dag in bed?', 'Denk je dat alles jouw schuld is?' of 'Heb je maagproblemen?' Als je (veel van) deze vragen met 'ja' beantwoordt, hoeft het niet zo te zijn dat je een depressie hebt. Ga met de uitkomst van een test naar je huisarts. Deze kan je doorverwijzen naar een specialist, zoals Youz.
Bij Youz werken professionals die gespecialiseerd zijn in de behandeling van depressie bij kinderen en jongeren. Neem gerust contact op voor advies en intake, bel onze Informatieservice. Zij helpen je graag verder.