paginakop sub Depressie

Depressie behandeling

Depressie behandeling

Iedereen is uniek, en stemmingsproblemen zijn dat ook. Daarom krijg je bij Youz een behandeling op maat. Een depressie bij kinderen en jongeren kan meestal goed behandeld worden.

Start behandeling depressie

Het besluit nemen om je depressie aan te pakken is een belangrijke eerste stap. Ga naar de huisarts, samen met je ouders. Deze zal je voor verder onderzoek en behandeling doorverwijzen naar een specialistische instelling, zoals Youz. Met de verwijsbrief van de huisarts meld je je, samen met je ouders, aan bij Youz.  Na de aanmelding volgt een telefonisch gesprek om het probleem zo helder mogelijk te krijgen. De bedoeling van dit gesprek is dat wij willen weten of jij bij ons op de juiste plek bent.

Daarna volgt een intake en onderzoek. Na het onderzoek bespreken we met jou en je ouders ons behandelvoorstel. Die behandeling kan bestaan uit individuele therapie zoals cognitieve gedragstherapie of groepstherapie. In sommige gevallen is non-verbale therapie (de nadruk ligt dan niet op een gesprek) zoals speltherapie de beste aanpak. Iedereen is anders, met eigen bijzonder- en eigenaardigheden. Daar houden we bij Youz rekening mee in de behandeling. Daarnaast is er ook online hulp beschikbaar. In sommige gevallen zijn medicijnen nodig als ondersteuning van de behandeling.

De ouders betrekken we bij de behandeling. Ook zij krijgen van ons begeleiding en aanwijzingen hoe zij het beste met jou en je problemen om kunnen gaan. Depressiviteit is van invloed op het hele gezin. Iedereen kan een steentje bijdragen aan een goed behandelresultaat. Onze ervaring is dat ouders erg blij met deze begeleiding zijn. Het gezin kan na de succesvol afgeronde behandeling de toekomst vol vertrouwen tegemoet.

Met de juiste professionele hulp is een depressie goed te behandelen. Na de behandeling bij Youz zit je weer lekkerder in je vel en kijk je met vertrouwen naar de toekomst!