Aanbod voor scholen

Wij bieden verschillende (gratis) lessen aan voor scholen om het mentale welbevinden van leerlingen te vergroten. Klik op de naam van het aanbod voor meer informatie.

Happyles

Wat is geluk? En wat maakt jou gelukkig? Daar ga je mee aan de slag tijdens Happyles. De preventiegroep bestaat uit een klassikale les, e-lessen en Happyles-tests over bijvoorbeeld je thuissituatie of je gevoelens. De lessen worden afgesloten met adviesgesprekken; dan praat je individueel met een van onze preventie-experts. Gaat het goed? Dan zijn wij ook blij. Is er toch meer hulp nodig? Dan kunnen jouw zorgcoordinator of mentor jou doorverwijzen naar passende hulp, zoals schoolmaatschappelijk werk of individuele hulp binnen het Jeugdteam van het CJG.

Mentaal-uur

Mental uur is een interactieve klassikale les over mentale gezondheid waarbij we 1 lesuur (eventueel uit te breiden) met een klas in gesprek gaan over mentale gezondheid. In een veilige sfeer wordt het gesprek over mentale gezondheid normaler gemaakt en verhoogt het onderling begrip en steun tussen leerlingen. Daarnaast krijgen de leerlingen praktische tips mee om mentaal gezond te blijven. Op deze manier beogen wij een serieus onderwerp bespreekbaar te maken en taboes te doorbreken waar we positief psychologisch van toon blijven.

Mentaliseren in de klas

In vier lessen van maximaal 1 uur, gaat het over hoe werkt met emoties en je brein, over inleven in de ander en een nieuwsgierige houding hebben. De lessen worden gegeven in de groepen 5, 6 en/of 7 door de eigen docent, samen met een trainer van de afdeling Youz Preventie. We wisselen kringgesprekjes af met interviews, creatieve opdrachten en video’s. Deze lessen vergroten het inlevend vermogen van leerlingen. Leerlingen hebben meer zicht op hun eigen emoties en die van een ander en oefenen met vaardigheden om beter met eigen gevoelens en gedachten om te gaan. Het gaat om basisvaardigheden die veerkracht vergroten en het geeft de docent de mogelijkheid om dit ook buiten deze lessen bespreekbaar te houden in de klas. In Denemarken zijn positieve resultaten geboekt met een vergelijkbaar programma. De sfeer in de klas ging er op vooruit en er waren minder incidentjes onderling.

Online workshops LHBTIQ+

In 3 interactieve online bijeenkomsten van 1 uur gaan we elkaar het gesprek aan over struggles waar je mee te maken kan krijgen als je binnen de LHBTIQ+ doelgroep valt. Je krijgt hierbij meer informatie over waar jij en anderen tegenaan lopen, welke positieve en negatieve ervaringen men tegen aan kan lopen en je krijgt een duidelijker beeld van wat jij zelf eigenlijk vindt. Je leert hoe jouw manier van denken invloed heeft op hoe jij je voelt, je krijgt trucs in hoe je hier mee om kan gaan en we hebben tips over waar je jouw community kan vinden om ook in de toekomst in gesprek te kunnen blijven gaan met andere jongeren die ook in deze doelgroep vallen. Deze training is voor jongeren van 12 t/m 18. Ben je jonger of ouder? Neem dan even contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Aan deze training kan je, als jij dit wilt, anoniem mee doen.

Voorlichtingen en workshops voor docenten

Wij kunnen (online) voorlichtingen, workshops en deskundigheidsbevordering over psychische klachten (kosteloos) verzorgen. We kunnen ons hierbij richten op leerlingen, ouders of onderwijspersoneel.

Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Instagram

Volg ons ook op Instagram

TikTok

Volg ons ook op TikTok