'Ik kon niet zo goed tegen drukte'

Na zijn behandeling bij Youz is Robin (10 jaar) veranderd van een druk en geïsoleerd kind naar een open en sociale jongen.

Erg druk en snel afgeleid

De vader van Robin vertelt dat Robin al vanaf groep 4 erg druk was en snel afgeleid. Dat werd ook bevestigd door school. "In groep 5 ging het heel slecht. In de klas zat hij tussen twee kasten in om maar zo min mogelijk prikkels te krijgen. We hebben eigenlijk een beetje te laat aan de bel getrokken."

Robin zelf zegt…

Robin zelf zegt: "Ik kon niet zo goed tegen drukte en wilde me overal mee bemoeien. Als er achterin de klas werd gegiecheld was ik gelijk afgeleid. Ik haalde ook slechte cijfers. Maar sinds ik medicijnen gebruik ben ik met rekenen van 1 ster naar 3 sterren gegaan."

Open en sociale jongen

Via de huisarts kwamen Robin en zijn ouders bij Youz terecht. Robins vader geeft aan dat het nu, na therapie en met medicijnen, ontzettend goed met hem gaat. "Hij had geen vriendjes, kon met niemand afspreken en werd nooit uitgenodigd voor een verjaardagspartijtje. Nu gaat het heel goed op school en is hij actief op de sportvereniging. Robin is veranderd van een druk en geïsoleerd kind naar een open en sociale jongen," zegt zijn vader.

Bewust van zijn eigen gedrag

Verder vertelt de vader van Robin dat door de medicijnen de drang om overal op te reageren minder is geworden bij zijn zoon. De cursus sociale vaardigheden heeft hem geholpen om zich bewust te worden van zijn eigen gedrag. "Daar heeft hij, maar ook ik, ontzettend veel van geleerd. Het heeft ertoe geleid dat we eerder hulp hebben ingeschakeld voor Robins zusje die ook ADHD heeft."