Pivotal Response Treatment (PRT)

Pivotal Response Treatment (PRT) is voor ouders en hun jonge kinderen die het lastig vinden om contact te maken met anderen, (waarschijnlijk) omdat jouw zoon of dochter autisme heeft. En dat zorgt ervoor dat je jezelf als ouder zorgen maakt over de ontwikkeling van jouw kind.

Wat is Pivotal Response Treatment ?

Pivotal Response Treatment (PRT) is een evidence based behandeling waarbij je als ouder leert om jouw kind te motiveren om meer contact te maken en meer communicatieve vaardigheden te ontwikkelen.

Wat leren mijn kind en ik bij Pivotal Response Treatment?

Als een kind niet goed contact maakt, dan heeft dat vaak gevolgen voor de ontwikkeling. Want in contact leert jouw kind bijvoorbeeld taal gebruiken, emoties herkennen, oogcontact maken, de beurt nemen, imiteren. En daar ga je samen met jouw kind aan werken bij Pivotal Response Treatment.

Jouw kind leert plezier te krijgen in contact. Dat leert hij of zij door met je te spelen, terwijl jij van je trainer technieken leert om de interactie te vergroten. Zo zal jouw kind steeds meer succeservaringen krijgen en nieuwe communicatieve vaardigheden aanleren. En daardoor kan jouw kind zich beter ontwikkelen.

Praktische zaken

  • Een PRT-bijeenkomst duurt 45 minuten
  • De bijeenkomsten zijn wekelijks
  • Hoe vaak je PRT volgt, is afhankelijk van hoe lang het nodig is
  • Tijdens een aantal PRT-bijeenkomsten maken we ook opnames van jou en jouw kind. Deze opnames worden alleen voor de behandeling gebruikt.
  • Je volgt PRT bij Youz