Gender Identiteitsgroep (GIG)

De bijeenkomsten voor jongeren zijn gericht op het (h)erkennen van waar je staat in het proces rondom seksuele identiteit en gendervragen en dit te delen met andere jongeren die ook hiermee bezig zijn.

Wat leer je bij de GIG?

Belangrijk in de bijeenkomsten is positief leren denken over jezelf en je lichaam en het meer zichtbaar durven worden in wat je voelt. Support en aanmoediging krijgen van anderen en merken wat je nodig hebt om jezelf te zijn. Hoe je met je eigen mannelijkheid/vrouwelijkheid omgaat. We werken via praktische oefeningen en het bespreken van thema's zoals onzekerheid, sociale situaties, meer durven uitkomen voor wie je bent, ook in de liefde.

Wat leren je ouders bij de GIG?

De bijeenkomsten voor de ouders zijn onder meer gericht op het uitwisselen van ervaringen en steun vinden door herkenning. Daarnaast zal er psycho-educatie over identiteitsontwikkeling en genderdysforie gegeven worden. Vragen die aan de orde kunnen komen zijn bijvoorbeeld:

  • Welke gevoelens spelen er bij u zelf zoals verwarring, verdriet, frustratie, rouw, etc?
  • Hoe reageren broertjes, zusjes of het grotere netwerk?
  • Hoe kom je in gesprek met je kind over deze thema's?
  • Hoeveel invloed heb je als ouders op de keuze van je kind?
  • Wat heb je als ouder nodig om jezelf te kunnen blijven als je kind worstelt met vraagstukken over of ze wel of niet in het goede lichaam is geboren of als hij eigenlijk een zij wil zijn of andersom?

Praktische informatie

De groep voor jongeren en de oudergroep lopen parallel aan elkaar op.
Locatie: Youz Leggelostraat in Den Haag.