De Branding

De Branding is een open klinische afdeling waar jongeren van 12 tot 23 jaar vrijwillig worden opgenomen voor observatie en diagnostiek, stabilisatie of behandeling.

Voor wie is De Branding?

Bij De Branding kunnen jongeren van 12 – 23 jaar en hun familie uit de regio Den Haag en omstreken terecht voor:

  • Psychiatrische observatie en/of diagnostiek (voorheen Pelikaan);
  • Tim-out plek voor maximaal 24 uur bij oplopende crisis (voorheen Strandloper);
  • Stabilisatie en/of behandeling.

Het is belangrijk dat de jongere gemotiveerd is en om kan gaan met een open-deur beleid. Hij of zij kan naar buiten als hij/zij dat wil.

Wat bieden wij?

Bij De Branding bieden wij jongeren en hun ouders en gezinsleden meer inzicht over de problemen die er zijn. Ook leren zij zichzelf, anderen en de wereld om zich heen beter begrijpen. Een beter inzicht en begrip geeft een positief effect op klachten en is helpend om vervolgbehandeling meer richting te geven.

Het is van belang dat een jongere gemotiveerd is voor de opname en het volgen van de programmaonderdelen. Daarnaast houdt het ook in dat een jongere naar buiten kan als hij/zij dat wil. Het is belangrijk dat de jongere om kan gaan met een open-deur beleid.

Wie werken er bij De Branding?

Ons behandelteam bestaat uit sociotherapeuten, vaktherapeuten (beeldende therapie en psychomotorische therapie), systeemtherapeut, psychiater en (klinisch, GZ, basis) psychologen.

Praktische informatie

Je vindt De Branding in Den Haag, aan de Dr. van Welylaan. Deze locatie ligt tegen de duinen aan en heeft een grote tuin. Ook is er een sportruimte en creatieve ruimte waar je tijdens je verblijf van gebruik kunt maken.